bronzen penningen

uit 1994 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Penning BSW

2024

Penning BSW

Isis

1996

Uit de Godinnen-serie: een penning met als beeldenaar de oud-Egyptische godin ISIS als grote geefster van leven. Zij symboliseert hier groei, beweging en ontwikkeling. Op de keerzijde drukt de zonneschijf- tussen koehorens- de geboorte van de zon uit, als bron van licht en warmte.De lotusbloem verbeeldt het eeuwige zuiverheids-en schoonheidsideaal. Het monogram MR is rechts gegraveerd(68 mm).

Ganga

1996

Uit de Godinnen-serie: een penning met als beeldenaar de Indische riviergodin GANGA als personificatie van de Ganges. Op de keerzijde het heilig stromend water als symbool voor eeuwig leven. Het monogram MR rechtsonder.(68 mm)    

Divina Femina

1996

Uit de Godinnen-serie: een penning met als beeldenaar een vrouwenhoofd met gestileerde hoofdtooi, met aan weerszijden een olijftak (symbool voor vrede; in de Griekse oudheid werd de olijfboom in verband gebracht met de godin Athene). Op de keerzijde: een lotus drijvend op het water als symbool voor zuiverheid. Daarboven de tekst DIVINA FEMINA (de grote godin). Het monogram MR staat rechtsonder de lotus ( 68 mm).

Anima Mundi

1996

Uit de Godinnen-serie: een penning met een gevleugelde vrouwentors als symbool van de ziel. Op de keerzijde, tegen elkaar inlopend, de tekst ANIMA MUNDI (Wereldziel). In het midden de uil als symbool van wijsheid en intuïtief weten. Het monogram MR rechtsonder (68 mm).  

Aqua

2015

Uit de serie “de 4 elementen”: Water, met op de voorzijde een druppel die kringen veroorzaakt bij het vallen; op de keerzijde het Latijnse woord AQUA ( 60 mm).

Terra

2015

Uit de serie “de 4 elementen”: Aarde, met op de voorzijde het patroon van gebarsten grond. Op de keerzijde het Latijnse woord TERRA ( 60 mm).  

Aër

2015

  Uit de serie “De 4 elementen”: Lucht, met op de voorzijde langsdrijvende wolken; op de keerzijde het Latijnse woord AËR ( 60 mm).  

Ignis

2015

Uit de serie “de 4 elementen”: Vuur, met op de voorzijde oplaaiende vlammen; op de keerzijde het Latijnse woord IGNIS ( 60 mm).

Utopia

2005

  De penning UTOPIA laat op de voorzijde het gelukzalige gezicht zien van de zon. Op de keerzijde staat Utopia geschreven in juichende letters;een gemodellerd bloemetje geeft nog een extra feestelijk tintje. Rechtsonder het monogram MR(73 mm).

Pax libertatis

1996

Penning met als beeldenaar een naar links zwevend engeltje. Op de keerzijde de tekst: PAX LIBERTATIS (vrede-vrijheid). De veer in het midden drukt lichtheid en vrijheid uit. Rechts het monogram MR (68 mm).  

Ode aan het paard 1

1994

Uit de serie “Ode aan het paard ”een naar links gewend paardenhoofd ; op de keerzijde een hoefijzer als geluksbrenger. In het hoefijzer is het monogram MR verwerkt; daaromheen staat de tekst EQUUS-VIGOR ET VENUSTAS (paard-kracht en schoonheid). 57 mm

Ode aan het paard 2

1995

Uit de serie “Ode aan het paard” een stappend paard op de voorzijde. Op de keerzijde een hoefijzer met rondom de tekst : EQUUS-VIGOR ET VENUSTAS. Het monogram MR is in de rechtertak van het hoefijzer verwerkt (68 mm).

Zicht

2014

Uit de penningenserie "De 5 zintuigen" : Zicht, voorzijde en keerzijde

Gehoor

2014

Uit de penningenserie "De 5 zintuigen" : Gehoor, voorzijde en keerzijde

Reuk

2014

Uit de penningenserie "De 5 zintuigen" : Reuk, voorzijde en keerzijde

Smaak

2014

Uit de penningenserie "De 5 zintuigen": Smaak, voorzijde en keerzijde

Tast

2014

Uit de penningenserie "De 5 zintuigen": Tast, voorzijde en keerzijde